Koffie van Bob Marley

Jamaica is meer dan reggae, rum, jungle en watervallen. Het Caribische eiland produceert namelijk ook de befaamde Jamaican Blue Mountain Coffee. En niemand minder dan de nazaten van Bob Marley verbouwen het.

Wat had Bob Marley met koffie? Heel veel! Niet alleen was de titel van zijn eerste single One Cup of Coffee, ook heeft hij gezegd dat hij na zijn jammin’ days terug wilde keren naar de landbouw. Zo ver is het helaas nooit gekomen, want de reggae-artiest overleed op 36-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker.

Marley Coffee Farm

Om de droom van The King of Reggae alsnog uit te laten komen, heeft zoon Rohan in 2009 samen met zijn vriend Shane Whittle de Marley Coffee Farm opgericht. Deze biologische-dynamische boerderij heeft een koffieplantage van 52 hectare in de Blue Mountain regio nabij Chepstowe, Portland.

Uiteraard verbouwen de Marleys er de Jamaican Blue Mountain Coffee, de wereldberoemde koffiesoort die bekend staat om z’n milde en niet bittere smaak. De naam is tegenwoordig beschermd en mag alleen gevoerd worden door de Coffee Industry Board of Jamaica gecertificeerde koffie.

Een van de vereisten is dat er alleen maar Arabica koffieplanten mogen worden gebruikt. Daarnaast moet de koffie geteeld worden in de Blue Mountain regio op een hoogte van 910 – 1700 meter boven zeeniveau.

Het goede doel

Een deel van de opbrengst van de Marley Coffee Farm gaat naar de Kicks For Cause Foundation die voetbalvelden aangelegd en voetbalkampen organiseert in koffieproducerende regio’s in de wereld. Dat is nog eens Irie koffie!

De koffies van de Marley Coffee Farm, met namen die geïnspireerd zijn op de liedjes van Bob Marley, zijn online te koop via de website.

bob-marley-coffee