Klein maar fijn: Aromaboy van Melitta

Als je klein behuisd bent, niet veel koffie drinkt, op kamers gaat wonen, óók een filterapparaat in huis wilt… Er zijn genoeg redenen om de klassieke Aromaboy van Melitta in huis te halen. Wij zijn fan! 

Aromaboy_Melitta

Klein en onweerstaanbaar, dat zijn de kernwoorden van de Aromaboy. En dat zijn ook meteen de redenen om dit filterapparaat aan te schaffen. Als je niet veel ruimte hebt in je keuken of je gaat bijvoorbeeld op kamers wonen, dan is dit filterapparaat ideaal.

Maar ook als je niet per se een grote pot koffie wilt zetten, is de Aromaboy een uitkomst. Je kunt er namelijk twee kopjes koffie mee zetten, precies genoeg voor een dubbele dosis cafeïne voor jezelf of om een kopje koffie te drinken samen een andere koffieleut.

Zetwijze filterapparaat

Om de beste koffie uit de Aromaboy te halen, raden we aan om de volgende zetwijze te hanteren, zoals ook beschreven in onze Brew Guide.

1. Gebruik gefilterd water voor het beste smaakresultaat. Je machine gaat hierdoor ook langer mee omdat je niet zo vaak hoeft te ontkalken. Mocht je toch kalkaanslag krijgen, volg dan de instructie in de gebruiksaanwijzing van het apparaat om te ontkalken.

2. Gebruik witte filters in plaats van bruine filters. De witte filters zijn gebleekt en schoner dan de bruine filters. Bruine filters bevatten vaak nog veel celstof wat de smaak van de koffie kan beïnvloeden.

3. De regels voor de maalfijnheid gelden ook voor de snelfilter. Loopt hij te snel door, maal dan wat fijner. Gaat hij te langzaam of stroomt hij bijna over, maal dan iets grover.

4. Spoel het papieren filter goed door met water voordat je de koffie erin doet. Dit voorkomt papiersmaak. Spoel bruine filters extra goed aangezien deze nog veel celstof bevatten.

5. Laat de koffie nooit te lang op het warmhoudplaatje staan, maar drink hem zo snel mogelijk op. Aroma’s zijn zeer vluchtig en verdwijnen snel en de smaak wordt hierdoor eveneens beïnvloed.

TIP: Koop bij voorkeur koffiebonen bij een koffiespeciaalzaak of je favoriete koffiebar en laat die dan ter plaatse malen (of je doet dit thuis als je een bonenmaler hebt). Zo ben je verzekerd van een vers bakkie én kun je experimenteren met spannende aroma’s.

Specificaties Aromaboy
– koffiezetapparaat voor 2 kopjes
– doorzichtig waterreservoir
– glazen kan met opzetfilter
– verlichte aan/uit-knop
– 500 watt
– Melitta filterzakjes 100 stuks
– afmetingen 15 x 18 x 22 cm

De Aromaboy van Melitta in de kleur wit is onder andere te koop bij Expert voor € 35,95

melitta-aromaboy-wit