Zó maak je cantuccini

Cantuccini, ooit van gehoord? Dit Italiaanse amandelkoekje wordt vaak in de horeca bij de koffie geserveerd. Maar wat weten we eigenlijk over dit koekje en wat is het recept? 

Zoals gezegd is cantuccini een Italiaans koekje, ook wel biscotti di Prato genoemd. Het koekje komt namelijk oorspronkelijk uit de provincie Prato in Toscane. Net als beschuit wordt het tweemaal gebakken, zodat het een krokante bite krijgt. Amandelen voeren de boventoon in dit koekje, maar je kunt er zelf ook een andere draai aan geven. Zo voegden wij ook chocolade en hazelnoten toe.

Wat heb je nodig?

125 g bloem
50 g boter
125 g suiker
1 ei
1 tl bakpoeder
50 g hazelnoten
50 g amandelen
snufje zout
50 g pure chocolade

Zo maak je het!

Verwarm de oven voor op 160 C. Maak een stevig deeg door de bloem, het ei, de boter, de suiker, het bakpoeder en het zout te mengen. Kneed door het deeg de noten en de chocolade (vooraf even in stukken snijden). Laat het deeg in plasticfolie een kwartier in de koelkast koelen. Maak daarna een lange staaf van het deeg en druk deze een beetje plat. Plaats de rol op bakpapier en doe het een kwartier in de oven. Snijd daarna schuine stukjes van 1 cm breed. Leg de stukjes voor ongeveer 5 tot 10 minuten terug in de oven totdat ze goudbruin zijn. Laat daarna afkoelen en serveer bij de koffie.

Je kunt de koekjes ongeveer twee weken bewaren in een luchtdichte koektrommel.