Wafels met koffiesiroop

Als er één keukenapparaat het investeren waard is, dan is het wel een wafelijzer. Je maakt er in een handomdraai de lekkerste wafels mee, zowel zoete varianten als deze gezonde variant die het goed doet als ontbijt, lunch of lekkers bij de koffie door de toevoeging van zelfgemaakte koffiesiroop.

Wat heb je nodig?

Voor 2 personen

Voor de wafels
80 g havervlokken
1 kleine appel
150 ml amandelmelk
1 ei
1 tl bakpoeder
10 ml agavesiroop
½ tl koekkruiden (of kaneel)
kokosolie, om in te vetten
mespunt zout

Voor de koffiesiroop
250 ml espresso of sterke koffie
200 g suiker
1-2 el aardappelzetmeel

Extra nodig: staafmixer of keukenmachine, wafelijzer

Zo maak je het!

Maak eerst de koffiesiroop. Breng de koffie en suiker aan suiker aan de kook zodat het een stroperig geheel (siroop) wordt. Leng daarna het zetmeel aan met wat water en roer door de siroop. Breng alles roerend tegen de kook aan, zodat het gaat binden. Blijf goed doorroeren en haal daarna van het vuur. Laat de siroop afkoelen en giet het in een fles of een mooi schenkkannetje. Bewaar de siroop in de koelkast.

Maal je havervlokken fijn met een staafmixer of in de keukenmachine. Rasp de ongeschilde appel en meng goed met het havermeel, melk, ei, bakpoeder, agavesiroop, zout en koekkruiden. Klop tot een dik beslag. Zet het wafelijzer aan en smeer die in met kokosolie. Vul de wafelvorm met het beslag en controleer na een paar minuten of de wafels bruin en gaar zijn.
Bak vervolgens opnieuw een wafel. Vergeet hierbij niet opnieuw de ijzers in te vetten met kokosolie.

Serveer de wafels door er een siroop overheen te gieten.