Ooit van Arretje Nof gehoord? Dit is een stripfiguur uit de jaren 20 waarop het traditionele recept van de Arretjescake is gebaseerd. Deze cake is perfect bij de koffie door zijn intense chocoladesmaak.

Wat heb je nodig?
Ingrediƫnten:
– 200 gram witte basterdsuiker
– 50 gram pure chocolade
– 50 gram witte chocolade
– 60 gram cacaopoeder
– 200 gram ongezouten roomboter
– 200 gram biscuitjes (Marie biscuit)
Zo maak je het!
Begin met het smelten van de boter in een pannetje. (Au bain-marie) Smelt hierna ook de pure chocolade. Meng ondertussen de gesmolten boter met de basterdsuiker en de cacaopoeder. En voeg hierna de gesmolten pure chocolade toe.
Breek nu de biscuitjes in kleine stukjes. Breek de witte chocolade in kleine stukjes. Meng alle ingrediƫnten goed door elkaar.
Vet de cakevorm in met boter. Vul nu de cakevorm met het mengsel. Druk het mengsel goed aan en strijk de bovenkant glad. Bewaar de arretjescake twee uur in de koelkast en haal daarna de cake uit de vorm. Hierna is de arretjescake klaar om te serveren.