Breekchocolade

Ook als je onverwacht visite krijgt, wil je iets in huis hebben voor bij de koffie. Perfect hiervoor is deze grote plaat breekchocolade. Zoals de naam al zegt: breken en delen maar!

Wat heb je nodig?

Voor 4 tot 6 personen

2 à 3 eetlepels gemalen koffie
2 el cacao nibs
300 g extra pure chocolade
120 g witte chocolade
5 gedroogde abrikozen, in stukjes gesneden
20 g amandelschaafsel

Extra nodig: bakplaat, bakpapier, satéprikker

Zo maak je het!

Bedek een bakplaat met bakpapier. Verdeel de gemalen koffie en de cacao nibs gelijkmatig uit over het bakpapier.

Zet een pan op het vuur, hang hierboven een kom (au bain-marie). Smelt hierin de pure chocolade tot het helemaal vloeibaar is en giet dit over de plaat. Smelt daarna de witte chocolade op dezelfde wijze en giet over de pure chocolade heen. Gebruik een satéprikker om een marmereffect te creëren. Strooi tot slot de gedroogde abrikozen en het amandelschaafsel over de chocolade. Eventueel kun je nog wat cacao nibs toevoegen voor een extra crunch.
Zet daarna een uur in de koelkast om te laten harden en de chocolade te bewaren.