Mooie koffiemokjes voor je koffiemoment thuis

Over een jaar kun je het stof van al je glaswerk en serviesgoed blazen. Want als de kopjes van Archive Studio in je kast staan, zien je andere glazen en mokken het daglicht niet meer.  

Oké, oké. Het gaat natuurlijk om de koffie. Maar jij wordt toch ook blij als in een koffiebar jouw koffie mooi gepresenteerd wordt? Denk aan een houten plankje of in een mooi mokje van keramiek. Zo’n zen koffiemoment wil je thuis ook!

Mooie servieslijn

Onze nieuwe ontdekking: Archive Studio Amsterdam. Deze designstudio heeft een prachtige servieslijn met onder andere mokjes voor espresso en grote koppen die perfect zijn voor een filterkoffie, koffie met melk of natuurlijk thee. En je kunt ook nog kiezen uit verschillende kleuren/prints: terracotta, tael, donkergrijs of spots.

Elk espressokopje is uniek

De mokjes worden met de hand gemaakt in een werkplaats in Vietnam. Ze bestaan uit een dubbele laag klei. Zodra de vorm klaar is, gaan de koppen in de oven. Omdat alles met de hand wordt gemaakt en de temperatuurverschillen in de oven verschillen, is geen enkel item hetzelfde. De binnenkant van het servies is gemaakt van een ivoorkleurige glazuurlaag.

Aanvullen mag!

Klein beginnen, langzaam groeien. Dat is de filosofie van Archive Studio. Zo breiden ze langzaam uit en ontwerpen ze in één stijl welke altijd te combineren blijft. Een voordeel is dat je dus ook niet in een keer het hele servies aan hoeft te schaffen. Wij zeggen: begin met een koffiemokje!

Jouw koffie ook uit zo’n mokje drinken?

De mokjes van Archive Studio zijn online verkrijgbaar via de website archivestudio.nl. Voor een espressokopje betaal je € 7, voor een grotere kop € 9. Het servies kan in de vaatwasser en magnetron.