Kaneelrolletjes voor bij de koffie

Misschien ken je hem wel, de kanelbulle, het Zweedse broodje dat vaak geserveerd wordt bij de fika (koffie met iets lekkers) in Zweden. Het bakken waard! 

kaneelrolletjes

Wat heb je nodig?

Voor het deeg
– 240 g speltmeel
– 2 el palmsuiker
– 4 tl bakpoeder
– 1 tl zout
– 3 el kokosolie of zachte boter
– 165 ml melk

Voor de vulling
– 4 el kokosolie of zachte boter
– 115 g palmsuiker
– 3 tl kaneel
– 2 tl ahornsiroop of agavesiroop

Extra
– bakvorm, ovenschaal of springvorm
– deegroller

Zo maak je het!

Verwarm de oven op 200 graden en vet een bakvorm/ovenschaal/springvorm in met boter of kokosolie. Meng voor de vulling de boter, palmsuiker en kaneel tot een kruimelig mengsel in een kom. Verdeel de helft in de bakvorm.
Meng in een andere kom het meel, zout, en bakpoeder. Voeg de boter of kokosolie toe en kneed even met je handen. Voeg nu de melk toe en kneed tot het een mooi deeg vormt. Tip: voeg eerst 3/4 van de melk toe en kijk dan of er nog wat bij kan. Het mag namelijk niet te plakkerig zijn.

Bestuif een schoon werkblad met wat meel en rol het deeg uit. Wanneer het deeg blijft plakken aan de deegroller kun je er wat keukenfolie of bakpapier overheen leggen. Rol het deeg uit tot een rechthoek van ongeveer 5 mm dik.
Verdeel de rest van de vulling over het deeg en verdeel daarna wat siroop over het geheel. Rol het deeg nu op in de lengte en verdeel het in 8 tot 10 stukken. Ze zetten in de oven alleen uit in de breedte, niet in de hoogte.

Leg de rolletjes op de suiker/kaneellaag met de binnenkant naar boven. Laat wat ruimte tussen de rolletjes, omdat ze nog uitzetten. Bak ze in 23 minuten gaar. Bak ze eerst 3 minuten op 200 graden en zet de oven dan op 175. Zo worden ze helemaal gaar. Laat ze iets afkoelen maar serveer ze nog warm, zo zijn ze het lekkerst!

recept_kaneelrolkaneelrolletjes kaneelrolletjes_recept kaneelrolletjes