Mmm… chocoladekoffiepasta op een pannenkoek

Het heeft acht lettergrepen en is ontzettend lekker op een pannenkoek: chocoladekoffiepasta. recept-bananen-pannenkoek

Wat heb je nodig

Voor de koffiepasta
– 125 ml slagroom
– 140 g pure chocolade (70% cacaobestandsdelen)
– 1 kopje espresso
– 1 ei
– 1 tl kaneel

Voor de pannenkoekjes
– 1 banaan
– 2 eieren
– 1 el boekweitmeel
– handje blauwe bessen

Zo maak je het!

Chocoladekoffiepasta
Zet een kopje espresso. Breek de chocolade in kleine blokjes. Warm de slagroom op tot aan de kook. Voeg de chocolade, de kaneel en de koffie toe aan de slagroom en haal de pan van het vuur. Meng alles goed door elkaar met een garde tot een gladde massa. Voeg daarna het ei toe. Laat afkoelen en zet in de koelkast om op te stijven.

Pannenkoekjes met banaan en blauwe bessen
Breek de banaan in stukken en doe het in een maatbeker. Voeg de eieren en de bessen toe. Zeef het meel erboven. Pureer daarna alles met een staafmixer. Mocht je geen staafmixer hebben, dan kun je de banaan eerst prakken en dan de rest er goed doorheen kloppen. Verhit een pan op middelhoog vuur met een beetje olijfolie. Bak de pannenkoekjes in een kleine steelpan bruin aan beide kanten.

recept-banaan-pannenkoekenrecept-pannenkoek-banaan