Avocado-limoentaartjes voor bij de koffie

Een taartje met avocado klinkt misschien wat vreemd in de oren, maar als je er limoenen aan toevoegt krijg je toch echt een bijzonder lekkere combinatie. Het proberen waard, deze avocado-limoentaartjes! 

Avocado_muffin

Wat heb je nodig?

(voor 6 taartjes)

– 4 rijpe avocado’s
– 2/3 limoenen (geraspte schil + sap)

Voor de bodem
– 2 eetlepels amandelmeel (dit zorgt voor stevigheid in het avocadomengsel en is te koop bij de toko of natuurwinkel)
– 1 of 2 eetlepels kokossuiker (hangt er vanaf hoe zoet je de taartjes wilt hebben)
– 100 g rauwe walnoten
– 8 grote dadels
– 2 el amandelpasta
– 1 el agavesiroop

Voor de topping
– 1 blik kokosmelk (doe deze een nacht voor het maken van de taart in de koelkast)
– 1 el kokossuiker
– 1/2 tl vanillepoeder
– pure chocolade

Extra
– keukenmachine/blender
– muffinvorm

Zo maak je het!

Voor de bodem van de taartjes hak je de walnoten, dadels, amandelpasta en agavesiroop fijn in een keukenmachine of blender. Dit vormt samen een lekker kleverig ‘deeg’. Druk het deeg plat op de bodem van de muffinvorm, zodat je zo’n egaal mogelijke ondergrond hebt.

Maak daarna de keukenmachine (of blender of staafmixer) schoon. Doe nu de avocado’s (alleen het vruchtvlees), de limoenrasp, het limoensap, de amandelmeel en de kokossuiker in de keukenmachine en laat draaien totdat je een mooie gladde substantie hebt. Proef tussendoor wat je van het mengsel vindt. Is het te zuur? Voeg dan nog wat kokossuiker toe. Mag het nog wel wat zuurder of frisser, dan voeg je nog wat limoensap toe. Breng nu het avocadomengsel aan op de bodem van de taartjes.

De avocado-limoentaartjes kun je afmaken met een frosting van kokosmelk. Haal hiervoor het blik kokosmelk uit de koelkast. Maak het blik voorzichtig open en schep eerst de dikke witte room uit het blik en doe dit in een kom. Schep daarna een grote eetlepel vocht uit het blik. Voeg aan de kokosmelk de kokossuiker en de vanille toe. Mix alles goed door elkaar totdat er een luchtig mengsel ontstaat. Proef of de frosting zoet genoeg is. Wil je ‘m nog zoeter? Voeg dan nog wat kokossuiker of vanille toe. Doe tot slot de frosting op de avocadolaag en plaats de taartjes nog voor twee uur in de vriezer.

Als je de taartjes uit de vriezer hebt gehaald, moet je ze nog even laten staan om te ontdooien. Wacht daarna niet te lang met opeten, want anders stort het taartje snel in. Hoe het taartje de volgende dag smaakt, weten we niet, want bij ons was die binnen een dag op, zo lekker! Oja en voeg voor het uitserveren nog een beetje pure chocolade rasp over de taartjes.

Avocado_muffin Avocado_muffinAvocado_muffin

Receptinspiratie via de: degroenemeisjes.nl