Lange vingers om te dippen in je koffie

Geen tiramisu zonder lange vingers. Maar wist je dat lange vingers ook ontzettend lekker zijn om gewoon een beetje te dippen in je koffie? Uiteraard zelfgemaakt! 

recept-langevingers5

Wat heb je nodig

– 4 eieren
– 125 gr suiker
– 1 tl vanille-extract
– snufje zout
– 115 g bloem
– kopje koffie naar keuze

Zo maak je het!

Verwarm de oven voor op 190°C. Bekleed drie bakplaten met bakpapier. Leg een spuitzak klaar met een spuitmond van 1,25 cm doorsnee.

Splits de eieren. Klop de eidooiers met de helft van de suiker en alle vanille. Mix tot een lichtgekleurd geheel in ongeveer 5 minuten. Klop in een schone kom de eiwitten stijf. Voeg onder het kloppen wat zout toe en de resterende suiker tot alles goed gemengd is.

Schep voorzichtig de eiwitten door het eidooiermengsel. Zeef de bloem boven het eimengsel en schep het er voorzichtig doorheen. Vul de spuitzak met de helft van het beslag en spuit lange vingers van 9 cm op het bakpapier, 4 cm van elkaar af. Herhaal met het resterende beslag. Bak 10 tot 15 minuten in de voorverwarmde oven tot de koekjes stevig en goudkleurig zijn.

Haal het papier met de lange vingers van de bakplaten en leg op roosters om af te koelen. Verwijder de koekjes van het papier als ze afgekoeld zijn.

recept-langevingers4Langevingers_receptrecept-langevingers7recept-langevingers1Lange_vingersrecept_lange_vingers
Bron | allrecipes.nl