Koffiespot Amsterdam: Lot Sixty One

Koffietentjes genoeg in Amsterdam, maar als je op zoek gaat naar échte koffieliefde dan kom je best nog wel bedrogen uit. Een adres waar we sowieso iedereen op af sturen voor een bakkie troost – mocht het nodig zijn – is Lot Sixty One. Deze nieuwe aanwinst in de Kinkerstraat zet én roostert met liefde. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Een pand op de hoek van de straat met de trams bijna voor de deur. Als koffiebar kun je je niet een betere locatie wensen. En als je dan ook nog de perfecte koffies zet, dan heb je sowieso de succesformule te pakken. Expats weten de koffiebar al goed te vinden en ook de Amsterdammer kent inmiddels gelukkig de weg. De twee houten bankjes aan de voor- en zijkant verklappen misschien wel het geheim: even tijd nemen voor de koffie, zoals de Nederlander dat toch het liefst doet.

Rust en aandacht

In vergelijking met andere koffiebars is Lot Sixty One in dat opzicht nieuw. Deze koffiespot nodigt niet uit om uren te blijven zitten, te flexwerken of voor een lunch. Je stapt hier naar binnen zonder koffie en je stapt naar buiten met koffie. Gehaast? Zeker niet. Wanneer de barista je koffie maakt, dat is hét moment van rust. Aanschouw het productieproces, het proces waarbij Lot Sixty One haar gasten graag betrekt. De barista geeft bij iedere kop uitleg en suggesties. Zichtbare passie!

Cuppings

Voor de gevorderde koffiedrinker is dit zeker ook een koffiebar om te onthouden. De Australische eigenaar die jaren in New York heeft gewoond en gewerkt in de koffie noemt zijn koffiebar een plek waar alle kennis over koffie zich verzamelt. Elke koffiegek mag er cuppings houden en een avond lang doorhalen met koffie. Deze sessies worden gehouden in het gedeelte van de bar waar ook de koffiebonen geroosterd worden.

Over de koffie die hier geserveerd wordt, geen slecht woord. De flat white, espresso en cold brew (heerlijk op een warme dag) smaakten voortreffelijk. Zeker een koffiebar om bij je favorieten te noteren. Zeker als het gaat om het totaalplaatje. Goede koffie, sfeer en gepassioneerde barista’s.

 

Lot Sixty One

Kinkerstraat 112, Amsterdam, Nederland

website

Nu geopend tot 17:00

Maandag
07:00 - 17:00
Dinsdag
07:00 - 17:00
Woensdag
07:00 - 17:00
Donderdag
07:00 - 17:00
Vrijdag
07:00 - 17:00
Zaterdag
08:00 - 17:00
Zondag
08:00 - 17:00