Koffiespot Nijmegen: First Things First

Toen Honig de productie van soep en vermicelli verplaatste, kwam er een 33.000 vierkante meter grote fabriek leeg te staan aan de Waal in Nijmegen. Genoeg ruimte voor een koffiebar met open branderij waar ambacht samenkomt met ontspanning: First Things First. 

First-things-First-Nijmegen-1

Koffiedrinken in de oude Honigfabriek

Tegenwoordig hoef je niet meer heel lang te zoeken naar goede koffie, tenminste als je in het westen van het land bent. Aan de oostkant ligt dat anders, maar dan is het juist extra leuk als je een goede koffiebar ontdekt, zoals First Things First. Deze koffiebar met open koffiebranderij is geopend in 2014 en sindsdien niet meer weg te denken uit de oude Honigfabriek aan de Waalbandijk. Sterker nog de voormalige Honigfabriek vormt de hotspot van Nijmegen waar je heerlijk kunt eten en drinken, sporten, winkelen en nog veel meer. Ook worden er wekelijks kleine en grote evenementen georganiseerd.

Blommers Coffee Roasters

Maar even terug naar First Things First, want dat is wel hét adres waar je als koffieliefhebber als eerste naar binnenstapt. Bijzonder is dat door de directe samenwerking met Blommers Coffee Roasters je van dichtbij ervaart hoe koffie echt gemaakt wordt. In dezelfde ruimte worden namelijk de koffiebonen gebrand. Verser kan je je kopje koffie dus niet krijgen. Op de kaart staat naast koffie ook (lokale) lekkernijen voor bij de koffie en heerlijke lunchgerechten.

Belangrijke fundamenten in het leven

Wat betreft de naam, dat is een letterlijke vertaling dat de belangrijkste taak eerst moet worden gedaan. Het staat voor de belangrijkste fundamenten in het leven: familie, aandacht, genieten van vers eten, je kopje koffie (uiteraard!), je werk en ambacht dat je passie is. Hoe mooi!

First Things First

Waalbandijk 20, Nijmegen, Nederland

website

Dinsdag
07:30 - 15:30
Woensdag
07:30 - 15:30
Donderdag
07:30 - 15:30
Vrijdag
07:30 - 15:30
Zaterdag
08:00 - 15:00
Zondag
08:00 - 15:00