Beste koffiebars in Kopenhagen

Een keertje koffiedrinken in Kopenhagen? Altijd doen! Met de City Night Line reis je er vanaf Amsterdam, Utrecht of Arnhem voor een paar tientjes in een nachtje naartoe. En als je de volgende ochtend – rond koffietijd!– op plaats van bestemming arriveert, wacht er natuurlijk maar een ding: een goede kop koffie. Maar waar moet je zijn?coffeespots_kopenhagen

Kopenhagen is een waar koffieparadijs. Het aantal koffiebars is al jaren niet meer op een hand te tellen. Zelfs de normale cafés upgraden steeds vaker hun koffiekaart, waardoor de kans op een slechte koffie sterk afneemt. Toch zijn er een paar parels in de stad waar ze al een paar stappen verder zijn.

coffee_collective coffee_collective_kopenhagen
Coffee Collective
Geen trip naar Kopenhagen is compleet zonder een bezoek te brengen aan Coffee Collective, dé speciality coffee branderij van de stad. Daarom is het niet vreemd dat iedereen je verwijst naar de Jægersborggade in de wijk Nørrebro. Helaas hadden wij geen tijd om hier naartoe te gaan, maar hebben we wel hun koffie geproefd bij de vestiging in de Torvehallerne, een overdekte foodmarket. Een wereldkaart bedekt hier de muur en een team van gespecialiseerde barista’s staan met een glimlach achter de Kees Van der Westen “Spirit” espressomachine. Je komt hier voor een coffee to go of neemt plaats buiten op het terras of aan de lange, hoge tafel bij het raam om de bedrijvigheid rondom de markt te observeren. Naar horen en zeggen een flink contrast met de rustige sfeer in de Jægersborggade.

Jægersborggade 10, Kopenhagen
Open: ma – vr 07.00 – 19.00 uur / za – zo 08.00 – 19.00 uur

Godthåbsvej 34B, Frederikberg
Open: ma – vr 07.30 – 20.00 uur / za 09.00 – 18.00 / zo 10.00 – 18.00 uur

Torvehallerne, Israels Plads, Vendersgade 6D, Kopenhagen
Open: ma – vr 07.00 – 20.00 uur / za – zo 08.00 – 19.00 uur
www.coffeecollective.dk

Democratic_Coffee_BarDemocratic Coffee Bar_kopenhagen
Democratic Coffee Bar
Wat gaat er nou beter samen met koffie dan boeken? Bij Democratic Coffee Bar is deze match gemaakt, want de koffiebar is gevestigd in de Hovedbiblioteket, de centrale bibliotheek van de stad. Voordat je het weet ben je hier tientallen bladzijden en koffies verder, zo fijn zit het aan de lange houten bar of op een van de Charles Eames-stoelen. De koffie wordt geleverd door de Zweedse koffiebranderij Koppi. Op het moment dat wij er waren serveerden ze een heerlijke fruitige espresso. Wil je er iets bij? Bakken kunnen ze hier als de beste. Vooral de zelfgemaakte croissants staan hoog aangeschreven.

Krystalgade 15, Kopenhagen
Open: ma – vr 08.00 – 19.00 uur / za 09.00 – 16.00 uur
www.democratic-coffee.com

kent_kaffe_kopenhagenKent_Kaffe_coffeespots_kopenhagen
Kent Kaffe Laboratorium
Zoals de naam al aangeeft, wordt er bij Kent Kaffe Laboratorium volop geëxperimenteerd met het bruine goud. Ze branden er niet alleen hun 100% organic koffiebonen, ook staan alle denkbare zetmethodes op de kaart. We sommen op: V60, Syphon, Aeropress, Cold Brew, Chemex… In en uit lopen met een koffie – hoewel het natuurlijk kan – moet je hier dan eigenlijk ook niet doen. Neem plaats in de 200 m2 grote ruimte die aanvoelt als een traditioneel Deens huis en de koffie (uit het lab) komt naar je toe. Bij ons volgende bezoek aan Kopenhagen komen we hier zeker terug, want die ijskoude filterkoffie was helemaal top!

Nørre Farimagsgade 70, Kopenhagen
Open: ma-vr 09:00 – 17.30 uur / za 11.00 – 17.00 uur / zo 12.00 – 17.00 uur
www.kentkaffelaboratorium.com

Nog een paar adressen om te noteren:
Estate Coffee – Gammel Kongevej 1
Kaffe – Istedgade 90
Kaffeplantagen – Sankt Hans torv 3
Kafferiet – Esplanaden 44
Røde Roses Kaffebar – Baldersgade 65
Arabica – Blågårdsgade 12 (goede cheesecake!)

Kijk ook op www.visitcopenhagen.com voor meer tips in de Deense hoofdstad.

Deze trip is mede mogelijk gemaakt door City Night Line. Kijk voor meer informatie over reizen met deze nachttrein op de website.