Gespot: sneakers met koffiebessen print

Alle koffiefanaten opgelet: hebben jullie deze sneakers met koffiebessen print al gespot?

De sneakers zijn van het merk SYOU, wat je uitspreekt als ‘sjoe’. Het merk staat voor iSEEYOU en representeert het feit dat het merk overal ter wereld talent ziet. Daarom werken ze voor het maken van hun sneakers samen met lokaal creatief talent, leveranciers en fabrikanten. Co-design noemen ze het, aangezien ze het hele verhaal rondom het product en de cultuur van het land in ware harmonie creëren.

Colombiaans tekentalent

Deze sneakers met print van koffiebessen zijn ontworpen door de Colombiaanse tekenaar Santiago Oliveros. Hij wil hiermee het belang van koffie in Colombia benadrukken. De print toont een koffiebessen groeiend in clusters langs de stelen van de koffieplant. Een leuk detail is dat de inlegzool wordt geleverd met een origineel Colombiaans gedicht.

Stimuleren economie

De sneakers van SYOU worden met respect voor mens en milieu geproduceerd. De talenten waarmee SYOU mee samenwerkt, worden namelijk eerlijk betaald voor hun werk en het algehele productieproces gebeurt op een ethische manier. Dat is voor SYOU de manier om de economie van een land te stimuleren. Op dit moment opereert het bedrijf in Colombia, maar in de toekomst gaan ze ook op zoek naar creatief talent in andere landen voor een co-design.

Sneakers bestellen?

De sneakers met koffiebessen print zijn verkrijgbaar in crèmekleur (CO.10 Cream Coffee) en zwart (CO.9 Black Coffee) en kosten € 134,95. Ze zijn verkrijgbaar via de webshop van SYOU.

seyou_sneakers syou_sneakers cream-coffee-sneaker