En dit is onze koffiestudio…

Alle recepten die op ons koffieblog staan, moeten natuurlijk ergens getest en gemaakt worden. En waar kunnen we dat nou beter doen dan in De Koffiestudio, onze werkplek annex eigen koffiebar. 

Chemex, aeropress, french press…

In onze koffiestudio zijn alle barista tools aanwezig voor het maken van een goede kop filterkoffie. Van de chemex, aeropress en french press tot de V60, percolator en een goede weegschaal. Voor de koffies die we er zetten, gebruiken we koffiebonen van verschillende koffiebranders uit het land. Denk aan Bocca, Stooker Roasting Company, White Label en Blommers Coffee. En als we in het buitenland zijn geweest, dan importeren we uiteraard ook een paar zakken met koffiebonen van lokale branderijen aldaar.

la_marzocco_minila marzoccoDe_Koffiefilters

Born from a Classic

Maar wat in een echte koffiebar ook nooit ontbreekt, is een goed espressoapparaat. Daarom staat bij ons de Linea Mini van het merk La Marzocco in de keuken. Dit is de perfecte aankoop geweest om onze werkplek te transformeren in een echte koffiebar / koffiestudio. De Linea Mini is de kleine versie van de bekende Linea Classic, een machine die geliefd is bij veel barista’s en wordt  door veel koffiebars gebruikt.

Een espresso graag!

Over het design zullen we niet te veel uitweiden, want het apparaat ziet er nou eenmaal waanzinnig uit. Belangrijker zijn de technische aspecten van het apparaat. Zo bevat de Linea Mini twee boilers, zodat de temperatuur stabiel blijft. Hierdoor kun je continu goede espresso’s zetten. Een ander voordeel hiervan is dat je na de espresso meteen de melk kunt opschuimen zonder op de temperatuur van de machine te moeten wachten. En doordat je de temperatuur zelf kunt aanpassen, kun je eindeloos met elke koffieboon experimenteren om de perfecte smaak te krijgen.

De Le Marzocco Linea Mini is in vier kleuren beschikbaar. Ben je nieuwsgierig of wil je nog meer informatie? Neem dan een kijkje op de website van La Marzocco. Je kunt de Linea Mini in Nederland onder andere aanschaffen via Alleborgh

la marzocco

Koken met koffie

Naast het zetten en drinken van heel veel espresso’s en filterkoffie’s, ontwikkelen we in onze koffiestudio ook recepten. Want we hebben ook een kleine keuken waar we volop kunnen experimenteren met koffie als ingrediënt. Of waar we iets lekkers voor bij de koffie kunnen bakken. Al deze recepten vind je terug op onze blog onder – hoe kan het ook anders – recepten.

Fotoshoots en meer

Geregeld is onze koffiestudio ook het werkterrein voor fotoshoots. Niet alleen voor ons eigen blog, maar ook voor bekende (koffie)merken als Douwe Egberts. Want naast het filteren van de leukste koffiebars en het ontwikkelen van recepten, doen we ook styling-opdrachten en bedenken we voor diverse merken (koffie)concepten.

Wil je een keer een kop koffie komen drinken in De Koffiestudio? Dat kan! Geef een belletje en de koffie staat klaar!

de_koffiefilters_studio_sfeer_740la_marzocco_minimazzer_minila marzoccodekoffiefilters