Je hebt koffie. Je hebt koek. Je hebt kerst. Mix deze ‘elementen’ tot een geheel en je krijgt deze overheerlijke kerstkoffiekoekjes. De gemalen koffiebonen zijn de bonus qua smaak en structuur.

Wat heb je nodig?
- 225 gram boter
- 150 gram suiker
- 1/2 tl vanille-extract
- 1 eidooier
- 280 gram bloem
- 4 tl gemalen koffiebonen
- Koekjesvorm ster
Extra: witte fondant of glazuur om de koekjes mee te versieren
Zo maak je het!
Verwarm de oven voor op 180°C. Mix in een kom de boter en suiker romig. Voeg de eidooier en het vanille-extract toe en mix totdat het volledig is opgenomen door het botermengsel. Voeg als laatste de bloem en de gemalen koffiebonen toe. Kneed tot een mooi en stevig koekdeeg. Wikkel het dan in folie en leg het minstens een uur in de koelkast om te rusten. Bekleed je bakplaat met bakpapier. Rol het deeg uit tot een stuk van ongeveer 1 cm dik. Steek de koekjes uit met de koekjesvorm. Bak de koekjes in ongeveer 15 minuten totdat ze mooi goudbruin zijn.