Smoothiebowl met koffiegranola

Wat een goed begin van de dag, deze smoothie in een kom. Al helemaal met de zelfgemaakte koffiegranola en vers fruit.

Wat heb je nodig?

Voor de granola
100 g havervlokken
100 speltvlokken
30 g pecannoten
15 g sesamzaad
2 g maanzaad
2 tl vanille-extract
1 el kokosolie
3 el honing
ca. 3 el gemalen koffiebonen

Voor de ontbijtbowl
1 banaan
4 dadels
250 ml amandelmelk
50 ml espresso
1 el amandelpasta (pindakaas kan ook)

Extra nodig: bakplaat, bakpapier, blender, kom, diepvrieszakje

Zo maak je het!

Verwarm de oven voor op 175 °C. Roer de haver- en speltvlokken, pecannoten, sesamzaad en maandzaad door elkaar. Voeg al roerend het vanille-extract door het mengsel. Verwarm de kokosolie en voeg deze toe. Giet daarna de honing erbij en mix het geheel. Doe daarna het mengsel op een bakplaat met bakpapier en bak het in ongeveer twintig minuten bruin. Doe de granola in een mooie glazen pot en mix er gemalen koffie door.

Serveer de granola bij een ontbijtbowl op basis van espresso en banaan. Deze maak je bij voorkeur een dag van tevoren, zodat je hem koud kunt serveren. Hiervoor doe je een banaan in een diepvrieszakje. Leg het een nacht in de vriezer. Haal het ca. 30 minuten voor gebruik uit de vriezer en meng de inhoud van het zakje met de amandelmelk, koffie, amandelpasta en dadels in de blender. Serveer met vers fruit.