Mini-chocoladetaartjes op een vorkje

Wat een binnenkomer, deze mini-chocoladetaartjes. Niet alleen lekker en een lust voor het oog, ze zijn ook nog eens makkelijk te maken én er komt geen oven, keukenmachine of mixer aan te pas.

Wat heb je nodig?

Voor 15 personen

1 chocoladecake (bakker of supermarkt)
100 g Mon Chou
4 el poedersuiker
400 g kookchocolade
koffieboontjes

Extra nodig: bakpapier, bakplaat, grote kom, gebaksvorkjes

Zo maak je het!

Bedek een bakplaat of een grote snijplank met een stuk bakpapier. Hierop komen straks de chocoladetaartjes te staan. Verkruimel de cake in een grote kom tot een fijn geheel. Doe de Mon Chou, een klein scheutje heet water en de poedersuiker erbij. Mix alles goed door elkaar met je handen en maak bolletjes van ongeveer drie centimeter doorsnee.

Zet een pan op het vuur, hang hierboven een kom (au bain-marie). Smelt hierin een kwart van de chocolade. Dip de vorkjes in de chocolade en steek daarna in de bolletjes. Zet de bolletjes in de koelkast, zodat ze goed hard worden. Smelt ondertussen de rest van de chocolade. Haal na 30 minuten de bolletjes uit de koelkast en haal je ze in een vloeiende beweging door de chocolade. Decoreer de bolletjes als de chocolade nog warm is met een koffieboontje. Zet alles met het vorkje omhoog op de bakplaat en laat 1 uur opstijven in de koelkast.