IJslolly’s met koffie

O zo zoet, maar daarom ook o zo lekker, deze ijsjes op basis van koffie en slagroom. Maak er gelijk meer, zodat je uit kunt delen.

Wat heb je nodig?

Voor 6 personen

60 ml slagroom
120 ml melk
150 g suiker
1 vanillestokje (optioneel)
700 ml afgekoelde filterkoffie

Zo maak je het!

Verhit de slagroom, melk, suiker en vanillestokje in een klein pannetje op middelhoog vuur tot circa 85°C (gebruik een kookthermometer). Giet het mengsel in een glazen kan en laat afgedekt 4 uur in de koelkast staan. Maak de ijsstokjes nat onder koud stromend water. Hierdoor hechten ze beter aan het ijsmengsel. Haal het mengsel uit de koelkast en voeg met een (staaf)mixer de koffie toe. Mix goed door. Verdeel daarna het ijsmengsel over de mal en zet in de vriezer. Steek na ongeveer een uur de stokjes erin. Laat de ijsjes ongeveer 4-6 uur bevriezen.

Dit recept is ontwikkeld door de ijsscheppers van Hemels. Kijk voor hun verhaal en producten op ijsscheppers.nl.