Filterkoffie met ijsblokjes van cola

Geen poespas: voor deze ‘cold brew’ heb je alleen filterkoffie en cola nodig. Gezet volgens de Japanse zetmethode. Extra verfrissend met een schijfje limoen, maar die kun je ook weglaten.

Wat heb je nodig?  
Voor 2 personen
30 g gemalen koffie (bij voorkeur een boon uit Ethiopië of Kenia)
500 ml water cola (voor de ijsblokjes)
1 limoen
Extra nodig: ijsblokjeshouder, chemex, opschenkkan

Zo maak je het!
Vul de vakjes van een een ijsblokjesvorm tot de helft met cola en laat minstens 8 uur in de vriezer opstijven. Zet de chemex klaar en maal de koffiebonen. Vul de chemex met de ijsblokjes van cola en giet daarna het warme water op de gemalen koffie in de filter. Wil je de koffie extra koud, zet de chemex dan nog even in de koelkast. Geef er eventueel een schijfje limoen bij.